Vis mig din hunderace og jeg skal sige dig hvem du er

En ny stor undersøgelse viser at man ofte kan fortælle noget om hundeejeren ved at kigge på hunden. Se her hvilke typiske menneskelige karaktertræk forskerne sætter på de enkelte typer hundeejere. Undersøgelsen bærer selvfølgelig præg af at være en generalisering af os hundeejere, men det er faktisk meget sjovt at overveje hvorvidt statistikkerne indeholder en snært af sandhed.


Schæferhund
Schæferhunde-ejere er ofte konservative mennesker med traditionsbundne værdier såsom konservativ kulturkritik og en humanistisk farvet pligtfølelse. Disse hundeejere lægger meget vægt på den rette optræden overfor andre mennesker.

Selskabshunde
Ejere af selskabshunde er ofte moderne performere med moderne værdier. De tilhører ofte en ung ukonventionel elite der gerne vil blive til noget. Det er karakteristisk at disse mennesker har et fleksibelt og intensivt liv, såvel i privaten som i jobbet.
Der ses også en anden stor gruppe af selskabshunde-ejere. Det drejer sig om ældre mennesker, hvor hunden har en meget central, social placering i hundeejerens liv.

Puddel
Puddel-ejere er ofte traditionsbundne mennesker fra arbejderklassen. Sådanne mennesker har ofte traditionsbundne værdier såsom sikkerhed og orden.

Schnauzer
Schnauzer-ejere er ofte eksperimentalister med moderne værdier. De tilhører ofte en ekstrem individualistisk ny boheme klasse. Karakteristisk er en uhindret spontanitet som en slags ny life-style avantgarde.

Bullterrier
Bullterrier-ejere (o.lign. moderacer) er ofte etablerede og selfmade. Disse mennesker iværdsætter moderne værdier såsom selvbevidsthed og har store krav til eksklusivitet.

Retrievere og jagthunde fra nordeuropa
Ejere af retrievere og jagthunderacer fra nordeuropa er ofte nostalgiske mennesker med traditionsbundne værdier. Disse ejere har ofte en social tankegang, en stor retsfølelse, samt en klar solidaritetsfølelse.

Udenlandske, mere sjældne jagthunde
Ejere af udenlandske, mere sjældne jagthunderacer er ofte moderne performere med moderne værdier. De tilhører ofte en ung ukonventionel elite der gerne vil blive til noget. Det er karakteristisk at disse mennesker har et fleksibelt og intensivt liv, såvel i privaten som i jobbet.

Gravhund
Gravhunde-ejere er ofte traditionsbundne mennesker fra arbejderklassen. Sådanne mennesker har ofte traditionsbundne værdier såsom sikkerhed og orden.

Terriere
Ejere af terriere er ofte moderne performere med moderne værdier. De tilhører ofte en ung ukonventionel elite der gerne vil blive til noget. Det er karakteristisk at disse mennesker har et fleksibelt og intensivt liv, såvel i privaten som i jobbet.

Nordiske racer og spidshunde
Ejere af nordiske racer og spidshunde er ofte postmaterielle mennesker med moderne værdier. Det er karakteristisk at disse mennesker har en liberal grundholdning og intellektuelle interesser.

Hyrdehunde
Ejere af hyrdehunderacer er ofte etablerede og selfmade. Disse mennesker iværdsætter moderne værdier såsom selvbevidsthed og har store krav til eksklusivitet.

Rottweiler
Rottweiler-ejere er ofte moderne performere med moderne værdier. De tilhører ofte en ung ukonventionel elite der gerne vil blive til noget. Det er karakteristisk at disse mennesker har et fleksibelt og intensivt liv, såvel i privaten som i jobbet.


Kilde: Hundeejeres Sociografi og Psykografi - sinus-sociovision.de


Copyright Københavns Dyrehospital © 2002-2008