Hundefrisør
- visse hunderacer kræver en ejer der er villig til at investere i en hundefrisør. Turen til hundefrisøren kan i visse tilfælde erstattes af en engageret ejer der selv har lært at klippe, trimme eller plukke hunden. Bemærk at visse hunde skal klippes, at visse hunde skal trimmes og at visse hunde skal plukkes. En hundefrisør koster ca. 300-800 kr. pr. besøg, alt efter hunderace. Du kan også læse mere om hvorfor visse hunderacer fælder mere end andre.

Hunderacen behøver ingen hundefrisør. Ejeren behøver ikke at klippe, trimme eller plukke hundens pels.
Hunderacen behøver ingen hundefrisør. Hunderacen kan dog kræve, at ejeren, i fornødent omfang, er i stand til at klippe, trimme eller plukke hundens pels. Langhårede hunderacer kan f.eks. kræve klip af hår mellem trædepuderne.
Hunderacen behøver en hundefrisør 2-4 gange årligt eller en hundeejer der har en grundlæggende erfaring med at klippe, trimme eller plukke denne hunderace.
Hunderacen behøver en hundefrisør 2-4 gange årligt eller en hundeejer der har nogen erfaring med at klippe, trimme eller plukke denne hunderace.
Hunderacen behøver en hundefrisør 4-12 gange årligt eller en hundeejer der har megen erfaring med at klippe, trimme eller plukke denne hunderace..

Disse definitioner er ment som et fingerpeg. Bemærk at ovenstående er en gruppering, idet der er visse hunderacer der f.eks. vil have glæde af 2 besøg hos hundefrisøren, mens andre vil have glæde af 4 besøg pr. år. Spørg din opdrætter. Udstillinghunde kræver mere pelspleje end hunde der bruges som familie- / selskabshunde.


Copyright Københavns Dyrehospital © 2002-2008