Få en personlig foderplan til din hund
Personlig opskrift på hjemmelavet sygdomsfoder


Kræft hos hund

Kræft skyldes unormal vækst af kroppens celler. Kræftcellerne danner nyt væv, såkaldte svulster. Der findes godartet kræft og ondartet kræft. Godartet kræft vokser langsomt. Ondartet kræft vokser hurtigt og danner metastaser, de såkaldte "dattersvulster" . Begge former kan være livstruende, hvis kræften sidder i vigtige organer. Hvis din hund har fået konstateret kræft, er det vigtigt at få en god snak med din dyrlæge. Det vigtigste er nemlig at give din hund den bedste livskvalitet i den tid den har tilbage.

Der findes specialfoder fremstillet til hunde med kræft. Specialfoderet indeholder en øget mængde protein og fedt, mens indholdet af kulhydrat er nedsat. Den nedsatte mængde kulhydrat kan være med til at nedsætte væksten af kræftceller, da disse ofte bedre kan udnytte kulhydrat end fedt som energikilde. Det øgede fedtindhold sørger også for, at din hund får nok energi. Specialfoderet indeholder også et højt indhold af omega 3 fedtsyrer, idet dette styrker kroppens vævsheling. Aminosyren arginin tilsættes for at forbedre immunforsvaret, der ofte er nedsat hos hunde med kræft.

Giv kun det foder, der er anbefalet af din dyrlæge. Giv ikke ekstra godbidder, madrester eller vitamin- og mineraltilskud uden aftale med dyrlægen. Specialfoderet skal introduceres over en periode på 7 dage, så hundens mavetarmkanal kan nå at vænne sig til foderet. Har din hund nedsat appetit kan det være en god idé at dele foderet op i flere mindre måltider.


Copyright dyrlæge Sabine Förderer © 2002-2006 hundeleksikon.dk