Viden om Vovse Hundens adfærd

Opmærksomhedssøgende adfærd og tiggeri

Vi kender alle til børnefamilier, hvor børnene er en pest, fordi de er enormt opmærksomhedskrævende. Den krævede opmærksomhed opnår børnene på forskellige måder. Børn er da til tider er ligeglade med om de får negativ (skæld ud) eller positiv opmærksomhed (ros eller slik), bare for at få den ønskede opmærksomhed fra forældrenes side. Vi ved altså at børn kan finde på at lave narrestreger, bare for at få forældrenes opmærksomhed. Opmærksomhedssøgende adfærd kan man desværre ligeledes se hos nogle hunde, hvor det ligedes kan være skæld ud, ros eller guffer som er hundens "belønning". Hvis du "belønner" din hund, vil dens adfærds forstærkes.

En "opmærksomhedssøgende adfærd" ses desværre ofte udpræget hos hunde der har adfærdsproblemer af den ene eller anden artUdvalgte referencer:
Beaver B. V. (1999): "Canine behavior".
Fogle B. (1992): "The dog´s mind".
O´Farrel V. (1992): "Manual of canine behaviour"
Overall K. L. (1997): "Clinical behavioral medicine for small animals".Relevante informationer om sundhed og sygdom må på ingen måde kompensere eller erstatte den kliniske undersøgelse, rådgivning og behandling, som gives af en autoriseret dyrlæge.


Copyright Københavns Dyrehospital © 2002-2008