Er du klar til at få hund?

Det er vigtigt at huske, at din kommende hund ikke bare skal se godt ud, men også skal være din ven for livet - du skal med andre ord kunne opfylde hundens krav til dig, mens hunden skal opfylde de krav du stiller. Besvar nedenstående 10 spørgsmål sammen med din familie og find ud af hvilken hunderace der passer bedst til din livsstil. Når du har besvaret disse 10 spørgsmål, kan du læse mere om over 220 hunderacer her på hundeleksikon.dk. Ved hver hunderace finder du forskellige symboler, der kan guide dig frem til den hunderace der passer bedst til dig. Prøv også de engelske Online breed selectors og se hvilken hunderace der kan passe til jeres familie.

Til top
10 spørgsmål til nye hundeejere

  1. Hvorfor vil du have et kæledyr og hvorfor vil du have en hund?
  2. Hvordan er din familie sammensat? Antal voksne og børn? Skal hunden kunne acceptere mindre børn eller andre kæledyr? Husk at et barn ikke kan tage ansvaret for en hund!
  3. Hvad vil du bruge en hund til og hvilke krav skal hunden kunne opfylde? Skal hunden være en vagthund, beskytterhund eller brugshund. Skal hunden kunne bruges til lydighed, agility, tricks, løb, sejlads, retriever, sejler, sporhund, hyrdehund, væddeløhund, slædehund? Andet?
  4. Har du som voksen haft andre erfaringer med at holde hund, eller er det første gang du skal have hund? Husk at visse racer kræver en ejer med en del hundeerfaring!
  5. Hvor meget tid har I i det daglige? Husk at aktive hunderacer og hunderacer der har mange evner, kræver meget tid. Husk at visse hunderacer udvikler adfærdsproblemer, hvis de ikke dagligt aktiveres og stimuleres. Hvor meget tid kan du dagligt bruge med din hund? Hvor meget tid vil du dagligt bruge på at aktivere hunden og hvor meget tid vil du dagligt bruge på hundens pelspleje?
  6. Har din familie 300-700 kroner ekstra hver måned til hundens foder, udstyr og det årlige sundhedscheck hos dyrlægen? Og har din familie ca. 400 kr ekstra hvert år til hundens ansvarsforsikring og ca. 700 kr ekstra til hundens sygeforsikring? Husk at visse hunderacer kræver en hundefrisør og at en stor hund kan koste op til 700 kr om måneden i foderudgifter!
  7. Hvor mange timer skal hunden kunne være alene hjemme til dagligt? Passer din livsstil sammen med en hund? Husk at du har et liv og at hunden kun har dig!
  8. Hvilke typer ferie, plejer jeres familie at tage på? Skal hunden med ud og rejse eller skal I finde en hundesitter eller en hundepension til jeres hund?
  9. Hvor bor du henne? Bor du et sted hvor det er lovligt at holde hund, og er du sikker på at du altid vil bo et sted hvor det er lovligt at holde hund? Vil det være et problem, hvis hunden er meget vagtsom og derfor kan finde på at gø meget?
  10. Er de nogle i jeres familie der har allergi eller gangbesvær? Husk at visse hunderacer slet ikke er egnede til allergikere eller ældre mennesker med gangbesvær.
Til top
Online breed selectors

Nedenfor findes links til engelske "breed selectors", der hver især giver deres bud på den hunderace der passer bedst til dig og din livsstil. Da disse online "breed selectors" indeholder forskellige racer og forskellige testspørgsmål, anbefaler jeg at du gennemgår alle nedenstående tests, før du ser på dine testresultater. Tag disse test, når du har tid. Hvis der er én eller flere hunderace der går igen på din top 20, kan det betale sig at kigge nærmere på denne hunderace. Når du har taget én eller flere tests, kan du læse mere om de udvalgte hunderacer her på hundeleksikon.dk.

Eukanuba.com - 36 spørgsmål
About-Dogs.com - 5 spørgsmål
DogBreedInfo.com - 11 spørgsmål
K9Country.com - 20 spørgsmål
PetNet.com - 17 spørgsmål Puppyfinder.com - 12 spørgsmål
SelectSmart.com - 15 spørgsmål
ShowDog.com - 13 spørgsmål
UrbanHound.com - 8 spørgsmål

(listede hjemmesider behøver ikke at indeholde samme raceinfo som hundeleksikon.dk - alle tests bør ses som inspirationskilde til valg af ny hunderace)Copyright Københavns Dyrehospital © 2002-2008